• Riska szarvasmarha telepirányítási rendszer

Cégtörténet

Cégtörténet

 
 

A SYSTO Kft. a tenyésztők, telepvezetők és állatorvosok támogatására szolgáló programok fejlesztője

25 éves a RISKA

____________________________________________________

Nem hiszünk a szemünknek, pedig 1988. február óta tényleg 25 év telt el! Ez még embernek is sok, hát még egy szoftvernek. Büszkék vagyunk, hogy ennyi ideig helyt tudtunk állni, folyamatosan fejlődtünk és ma is igaz, hogy megfelelünk az elvárásoknak. A RISKA napról napra változik, pont olyan mértékben, ahogy a szabályok, törvények, elvárások változnak. Ha új jelentést kell összeállítani, ha új adatokkal bővül egy elszámolás, ha új szempont szerint kell elemezni, akkor néhány nap és kész az új verzió. Ez az igazi érték! Ez az, ami miatt komoly világcégekkel szemben is csatát tudunk nyerni.  Ez a mi erősségünk! Nincs sírás-rívás, nincs magyarázkodás, elkészül, amire szükség van! Ezt az együttműködési stílust megőrizzük, rajtunk nem fog múlni a szarvasmarha ágazat életképességének fenntartása, alkalmazkodása a változó igényekhez!

A fejlesztés legújabb iránya a webes megjelenés. Korábban is próbálkoztunk a webre költözni, de ahol a szarvasmarha telepek vannak, ott nehezebben volt elérhető az internet és az eszközök is drágák voltak. Ezért inkább a hordozható adatrögzítő rendszerek terjedtek. A közvetlen szerverrel való kapcsolat és az infrastruktúra eszközei azonban elérhetők lettek, most már egyre többen kérdezik, miért nem látják adataikat laptopon, mobiltelefonon, általában az interneten? Hát végre itt az igény és mi el is indultunk ebbe az irányba. Már létezik olyan verzió, ami adatrögzítés közben folyamatosan tartja karban a szerveroldali adatbázist, amit az ismert Paraméteres listázó webes verziójával ugyanúgy lehet lekérdezni, mint a telepi rendszerben. Készül a webes adatrögzítés lehetősége, vagyis a teljesen weben működő RISKA, sőt már van szlovák nyelvű online megjelenés, amit követni fog a román, az olasz, a német és más nyelvű elérhetőség. Mindenki eldöntheti, hogy mit tárol helyben és mit szerveren, de az internetes lekérdezésre mindig lehetőség lesz, ha valaki igényli.

 

Cégtörténet
 
RISKA korszerű Szarvasmarha Telepirányítási rendszer A SYSTO Kft. RISKA nevű telepirányítási rendszere 25 éve fejlődik és mára az Internetet is felhasználjuk információ-szolgáltatásunk javítása érdekében. A helyi használatra szánt számítógépes nyilvántartás célja eredetileg az állattenyésztő, törzskönyvező szakemberek telepi támogatása volt, de rendszerünk az évek során kibővült az állategészségügyi, munkabér feladási, készlet-nyilvántartási, tejházi elszámolást segítő modulokkal. Programrendszerünket szinte az összes magyar nagyüzemben használják, így az Internet elterjedésével kényelmessé vált a közös adatbázis létrehozása és karbantartása. Ezen keresztül olyan funkciókat tudtunk felvenni szolgáltatásaink közé, amelyek csak a központi adatbázis statisztikai elemzésein keresztül váltak elérhetővé. Interneten keresztül egyszerűbb a programverziók frissítése, a kódszótárak központi karbantartása és az adatmentések biztonságos kezelése. A nagyobb területek adatainak feldolgozásán keresztül figyelmeztetni tudjuk partnereinket a termelési és szaporodásbiológiai paraméterek változásának másoknál is előforduló értékeire, így pl. csökkenés esetén a csökkenés mértékének átlagtól való elmaradására vagy a növekedés átlagot meghaladó vagy attól elmaradó értékeire. Információ-szolgáltatásunkat csak partnereink igényei szabályozzák, így módunk van a nagy állami rendszereknél bővebb, részletesebb háttérelemzések készítésére. A több üzem adataiból képzett átlagokat meg tudjuk jeleníteni táblázatokban és grafikonokon is. Mód van tenyésztői csoportok önálló kezelésére, érdekeiknek megfelelő trendszámítások, elemzések, modellek készítésére, fel tudjuk vállalni a törzskönyvezési és állategészségügyi jelentések összeállítását és továbbküldését határidőre, bármilyen elvárt formátumban. Csoportok képezhetők a fajtatenyésztők, az állategészségügyi területi tagozódás vagy az egy cégcsoporthoz tartozó, távoli telepek adataiból. Az adatgyűjtéssel és központi feldolgozással foglalkozó részlegünk nem csak alkalmazkodik a meglévő elvárásokhoz, hanem segítjük ilyen célú központi irányító, koordináló, szolgáltató rendszerek kialakítását, pl. tejtermeltetők, vágóhídi, beszállítói vagy bármely más a termelési, szaporodásbiológiai állapot központi ismeretén alapuló logisztikai rendszerek létrehozását. Adatgyűjtéssel és információ-szolgáltatással foglalkozó munkatársaink Internet szolgáltatás nélkül is ki tudnak alakítani a fenti céloknak megfelelő adatgyűjtő és adatfeldolgozó rendszereket. Központi adatbázisunk használatával nagymértékben javítható a központi irányítás hatékonysága, nem csak a rendszerek központjában, hanem a telepek szintjén is.